Gezond afslanken!

Gezond afslanken

Volg een afslank dieet en bereik
je ideale gewicht en conditie!

Huidig gewicht Afslanken Op gewicht blijven Actueel nieuws Home

Ideale conditie

Het is erg fijn als je je fit voelt en een goed uithoudingsvermogen hebt. Je kan veel meer aan en bent beter tegen tegenslagen en stress bestand. Niet voor niets zeiden de Romeinen al; een gezonde geest in een gezond lichaam. Je lichamelijke conditie is dan ook heel belangrijk. Je hebt minder kans op blessures, je bent beter bestand tegen ziektes, het verlaagt de kans op hart- en vaatziektes en het verhoogt de stressbestendigheid.

Je kan je conditie eenvoudig bepalen. Loop maar eens flink door op weg ergens naartoe. Als je snel begint te hijgen dan weet je genoeg; je conditie kan beter.

Adverteren bij Daisycon

Je hartslag

De maximale hartslag is het aantal hartslagen per minuut waarboven je hart niet kan komen, ongeacht het niveau van de inspanning. Je kunt je maximale hartslag schatten door de volgende formule te gebruiken; maximale hartslag = 220 - leeftijd. De meest nauwkeurige manier om je maximale hartslag vast te stellen, is door middel van het uitvoeren van een maximale inspanningstest op een loopband of fietsergometer onder toezicht van een arts of inspanningsfysioloog.

Je rusthartslag is het aantal slagen per minuut als je volledig ontspannen bent. Dit is het beste �s ochtends te meten voor het opstaan. Normaal gesproken ligt de rusthartslag van een volwassene tussen de 60 en 80 slagen per minuut (maar voor een topsporter kan dit wel minder dan 30 slagen per minuut zijn!). Een hogere rusthartslag kan een teken van overtraining of ziekte zijn.

Tussen de rusthartslag en de maximale hartslag ligt het gebied waarin het hart aan het werk gaat. Hoe groter dit gebied, hoe groter de hartslagreserve.
Home - Sitemap - Disclaimer

Lees meer over dit onderwerp: Snel afslanken - Gezond afvallen - Gezond eten - Gezonde voeding