Gezond eten

Bezoek Voeljegezond.nl
Gezond eten - een verantwoorde en gezonde voeding!

Kies een onderwerp: Gezond - Gevarieerd - Verantwoord - Schijf van vijf - Goedkoop - 5 tips - Babyvoeding

Cursus fit en gezond leven - Gezondheidsshop - De beste afslankers - Zelfzorg vitaminen


Je bent wat je eet

Let op een gevarieerd en gezond eetpatroon. Een verantwoorde voeding is te doen. Let op een voldoende gevarieerde en gezonde voeding. Er zo'n vijftig voedingsstoffen bekend die nodig zijn voor alle levensprocessen! Dit zijn eiwitten, vetten, koolhydraten en een groot aantal vitamines en mineralen. De voedingsstoffen zijn onmisbaar voor de groei, het onderhoud en het functioneren van het lichaam.

Eet en drink regelmatig

Een goed dagmenu bestaat uit drie hoofdmaaltijden en niet meer dan drie vier keer iets tussendoor. Sla nooit een ontbijt, lunch of warme maaltijd over. Naast de voedingsstoffen zijn andere belangrijke bestanddelen in het voedsel voedingsvezels en water. Water is nodig voor het transport van de voedingsstoffen en afvalstoffen en voor de temperatuurregeling.

De schijf van vijf

De schijf van vijf geeft behalve vijf groepen voedingsmiddelen ook vijf regels. De basis voor een gezonde voeding die de schijf van vijf aanbeveelt, zorgt voor voldoende voedingsstoffen. Deze kenmerkt zich door een ruime hoeveelheid brood, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten en groente en fruit. Dit wordt aangevuld met zuivel, vlees, vis, eieren of vleesvervangers en een kleine hoeveelheid halvarine, margarine of bak- en braadproducten. Verder is voldoende vocht van belang.

Sitemap - Disclaimer - Goede sites

Gezonde voeding - Gezond afvallen - Super Sites - Europe Directory - Gratis Advies